Intereast siktar på Centraleuropa

juni 29, 2018 Logistik , Sjöfart , Transport

Oscar Törnqvist, vd Intereast. Foto: InterEast.

Intereast växer och satsar i Centraleuropa.  – Under året startade vi egen trafik på flera nya destinationer i Centraleuropa samtidigt som kärnmarknaderna Rumänien och Turkiet fortsatte växa, kommenterar Oscar Törnqvist, vd Intereast.

Under 2017 omsatte Intereast 89 miljoner kronor, en ökning med 11 miljoner jämfört med föregående år. De nya destinationerna inkluderar Polen, Tyskland och Nederländerna.

– Vi ökar omsättningen på alla tjänsteområden – land-, flyg- och sjötransport. I Polen växer vi kraftigt genom att erbjuda styckegodstransport till främst svenska företag inom verkstadsindustrin. Under året började vi också med expressfrakt från Nederländerna och Belgien – det är dagliga avgångar som är framme i Sverige samma dag och som gett oss många nya kunder, kommenterar Oscar Törnqvist.

– Utanför Europa har vi under året varit särskilt framgångsrika i Sydkorea där vi transporterar totalt cirka 40 ton i veckan med flygfrakt.

Även Tyskland är en intressant ny marknad som Intereast började bearbeta under året.

– Sedan februari går det dagliga avgångar till hela Skandinavien. Kortsiktigt är målet att implementera samma typ av transporterbjudande i Tyskland som på våra etablerade marknader, långsiktigt är det att öppna kontor i landet.

– Ska vi lyckas bibehålla tillväxttakten kommande år behöver vi rekrytera fler kompetenta speditörer, företagets viktigaste resurs är medarbetarna och det engagemang de har i varje transport som genomförs.


Läs mer