Gothia Cup kan få logistikpris

april 27, 2012 Logistik

Nu är de tre finalisterna till DB Schenkers Logistikpris klara. Årets kandidater skiljer sig rejält från varandra: en kombiterminal, en hamn samt världens största ungdomsturnering i fotboll.

Världens största ungdomsfotbollsturnering, en klassisk järnvägsknut på uppåtgående och en nytänkande hamn. Det är det tre som nominerats till årets utdelning av DB SChenkers Logistikpris.

Juryn beskriver de nominerade så här:

Gothia Cup har genom avancerad eventlogistik och effektivt nyttjande av befintlig infrastruktur lyckats att växa organiskt och blivit världens största ungdomsturnering i fotboll. Under en vecka genomförs 4 000 väderberoende matcher på 110 planer i tre kommuner. Alla ändringar ska informeras på fyra språk till mer än 20 000 deltagare,
funktionärer och anhöriga.

HallsbergsTerminalen
har tittat på i stort sett alla olika tjänster man kan erbjuda på en öppen terminal och har många lösningar enligt principen ”om man stoppar godset ska man göra något med det”. De har blivit en spridningspunkt för flera stora, svenska företag och är ett exempel på långsiktigheten som krävs för att driva en modern terminal.

Varbergs Hamn har genom sitt engagemang i logistiksamarbetet Timberbridge och sågade trävaror hittat ett segment som bidrar till hamnens lönsamhet. Att erbjuda en ”one stop shop” – ett fast pris per kubikmeter för hämtat sågat virke ända fram till grossist i mottagningsland – är ovanligt och nytänkande i en annars traditionell
bransch.
 

I år delas DB Schenkers Logistikpris ut för 30:e gången. Vinnaren utses vid en prisceremoni i Göteborg i samband med Logistik&Transport på kvällen den 22 maj.


Läs mer