Brinova hyr ut till e-handel i Kista

april 27, 2012 Fastigheter , Logistik , Logistiklägen

Brinova hyr ut 5 500 kvadratmeter till e-handelsföretaget Footway Group AB i fastigheten Vanda 1, Kista. Avtalet löper på fyra år. Lokalerna avser både lager och kontor och kommer att fungera som en optimal e-handelsanläggning.

– Det är spännande med utvecklingen inom e-handel där både lagerlogistik och avancerad IT-logistik måste fungera perfekt. Med Footway i vår fastighet optimeras möjligheterna för utveckling av ett e-handelskluster där samordningsvinster kan genereras. Logistikpositionen intill Europavägarna E4/E18 är perfekt, säger Brinovas vd Gustaf Hermelin i en kommentar.
– Logistiken är extremt viktig för oss. Lokalen möjliggör att kontorsplatser och arbetsplatser i lagret kan integreras på samma ställe. Dess lokalisering mellan logistikhubbar och Arlanda gör även att vi kan uppfylla vårt kundlöfte med snabba leveranser, säger Daniel Mühlbach, Footway Group AB.

– Jag ser detta som starten på en mycket spännande tid för hela företaget, den bygger identitet och självförtroende för framtiden. Vi räknar med att inom 2 år erbjuda över 20 000 olika skomodeller direkt från lagret.

Brinova är verksamt på den svenska fastighetsmarknaden genom att äga, utveckla och förvalta fastigheter, samt genom ägande i andra fastighetsbolag. Brinovas fastighetsbestånd utgörs av logistikfastigheter, andra kommersiella fastigheter, omsorgsfastigheter och bostadsfastigheter. Fastigheterna hade ett totalt värde om 3751, 9 Mkr per 31 december 2011 .
 


Läs mer