Fyrdubblade volymer i Västerås Kombiterminal

april 11, 2012 Logistik

Verksamheten på Västerås Kombiterminal har haft mycket positiv utveckling, med kraftigt ökad mängd gods. Volymen har i stort sett fyrdubblats sedan starten i februari 2010.

Volymer från både Stockholm och Hallsberg har senaste tiden flyttats till Västerås Kombiterminal.
– När terminalen startade 2010 fanns en grundvolym om ca 5000 enheter per år. Under 2011 nådde vi ca 18 000 enheter med nuvarande beläggning kommer vi att nå ca 20 000 enheter i år, säger Thomas Zetterblom, vd Västerås Kombiterminal.
 

Stark export

Linjenätet på Västerås Kombiterminal utökas succesivt och alltfler destinationer kan numera nås i Italien, Benelux, Tyskland, Frankrike och Östraeuropa.
– Genom vårt läge i en starkt exportinriktad industriregion, har vi också möjlighet att nå balans mellan in och utflöden, säger Thomas Zetterblom.
I mars kom ICAs nya trailer till terminalen, en specialutvecklad trailer som lastar rullvagnar i dubbla plan. Initialt har den testats på landsväg, men nu har premiärturen på järnväg gått från Helsingborg till Västerås.
– Vi hoppas att den redan i år ska kunna rulla skarpt här.
Det blir en mycket viktig milstolpe också för Västerås Kombiterminal som ligger granne med den stora dagligvarujätten ICAs centrallager. Terminalen hanteras av Mälarhamnar AB som också är delägare tillsammans med Jernhusen.


Läs mer