FedEx ökar i Sverige

september 20, 2012 Logistik , Transport

Expressleverantören FedEx utökar sin lokala närvaro i Sverige och öppnar två nya servicestationer i Göteborg och Norrköping.

FedEx Express, ett dotterbolag till FedEx Corp och världens största företag inom expressleveranser, planerar att fortsätta expandera i Sverige och börjar med att öppna två nya stationer. FedEx har tagit över lokala verksamheter i Göteborg och Norrköping, vilket medför att verksamheten nu har ytterligare 20 nya medarbetare och 17 transportbilar.
– Sverige anses allmänt vara den ekonomiska motorn i Norden och som sådan är Sverige ett viktigt affärscentra i Europa. Med det största antalet multinationella företag per capita i världen, är det vår prioritering att försäkra oss om att våra svenska kunder är bättre sammankopplade med sina kunder i Norden, Europa och världen, kommenterar Patrick Steinlet, vd för FedEx Express i Benelux, Norden och Baltikum.

Fem nya stationer på sju månader
I och med de nya stationerna i Göteborg och Norrköping har FedEx nu etablerat fem nya stationer inom loppet av de sju senaste månaderna i Sverige. Ytterligare stationer återfinns i Västerås och Ljungby, och stationen i Malmö har flyttat till en större byggnad.
Med 174 anställda i Sverige planerar FedEx att skaffa ytterligare 37 transportbilar innan årets slut, vilket ger totalt 76 bilar, allt för att ytterligare förstärka FedEx närvaro i regionen.
 


Läs mer