DHLs eftermarknadslösning blir standard

april 25, 2012 Logistik , Produktion

DHL Supply Chain sköter eftermarknads- och reparationsprocessen för ett antal företag i norden. Nu paketeras lösningen till en nordisk standardlösning, Nordic Aftermarket Solution.

DHL Supply Chains lösning Nordic Aftermarket Solution är en standardlösning som ska hjälpa företag servicelogistik och eftermarknad i Norden. Målgruppen är små och mellanstora företag som erbjuder service och underhåll av produkterna till sina kunder, exempelvis genom att tillhandahålla reservdelar eller andra komponenter till sina kunder.
I lösningen ingår lagerhantering av företagens komponenter samt bevakning och hantering av returprodukter genom hela reparationscykeln – från upphämtning av trasiga produkter till distribution av ersättningsprodukt i rätt tid. Satsningen på en standardiserad logistiklösning för tillverkande företag baseras på en ökad efterfrågan på enkla helhetslösningar som går snabbt att sätta i verket.
– Vi har tagit fram Nordic Aftermarket Solution för att göra det enkelt för företag att bli en del av DHL Supply Chains redan etablerade och marknadsanpassade servicelogistiklösning för nordiska eftermarknader. Eftersom detta är en standardlösning går det dessutom snabbt att implementera logistikhanteringen både för oss och för kunden, säger Erik Trautmann, Commercial Manager på DHL Supply Chain, i ett pressmeddelande.
Genom lösningen finns företagens reservdelar och komponenter tillgängliga för slutkunden dygnet runt året runt. Företagen kan också se status på sina produkter och beställningar genom DHLs webbapplikation. Likt logistiklösningar för andra kunder erbjuder DHL Supply Chain företagen även en callcenterlösning där företagen får personlig service vid sin beställning.
 


Läs mer