DHL sköter logistiken på Vasaloppet

januari 27, 2012 Logistik
DHL sköter logistiken på Vasaloppet

Förra året hade 60 000 personer anmält sig till vasaloppsveckan

DHL Freight har skrivit ett treårsavtal med Vasaloppet om att hantera majoriteten av transporterna under vasaloppsveckan till och från Dalarna samt mellan start och mål i de olika loppen.

Samarbetet innebär att Vasaloppet får tillgång till erfarna trafikplanerare som har stor kännedom om hela Dalaregionen, och ett transportupplägg med fokus på att minska miljöpåverkan. Vasaloppet är också en bra inspirationskälla för att komma igång med sin träning, något som DHL Freight uppmanar sina medarbetare till.
– Det som våra deltagare kanske mest imponeras av är hur vi hanterar alla transporter av ombyteskläder. Nu får vi en partner som är marknadsledande på logistik och som kan hjälpa oss att bli ännu bättre. Tack vare DHLs lokala förankring genom Morabaserade åkeriet Jale, känner vi oss trygga med att logistiken kommer att fungera, säger Vasaloppets vd Jonas Bauer.
Förra året hade nära 60 000 anmält sig till Vasaloppsveckan och i stort sett alla svenskar vet vad Vasaloppet är. Förutom det stora skidloppet som går varje år, arrangeras även andra lopp som CykelVasan, VasaStafetten och StavgångsVasan.