DHL börjar med elcykelleveranser

december 6, 2017 Logistik , Transport
DHL börjar med elcykelleveranser

DHL utökar fordonsflottan med el-cyklar i Stockholms innerstad. Foto: DHL.

DHL Express börjar med leverans per elcykel i Stockholms innerstad. Elcyklarna kommer att leverera ett  50-tal försändelser per cykel per dag.

DHL Express började i oktober månad att leverera dokument och mindre paket via elcyklar i Stockholms innerstad. Cykeln som används är en ’DHL E-Parcycle’ som har en stängbar transportbox med en kapacitet på 160 liter som är placerad på cykeln. I ett första skede är det 4 stycken cyklar som levererar ett 50-tal försändelser var per dag i Stockholms innerstad, där framkomligheten ibland kan vara besvärlig för kurirbilar.

– Att använda cyklar för att leverera våra försändelser har gjort oss betydligt mer flexibla och snabbare till vissa platser i Stockholms innerstad, kommenterar Ted Söderholm, vd DHL Express Sverige.

Elcyklarna utgår från DHL Express terminal i Västberga, söder om Stockholm, och når Stockholm city på endast 15 minuter.

Företaget planerar att utöka antalet cyklar samt ser över möjligheten att starta upp detta i flera städer, såsom Malmö och Göteborg.


Läs mer