DHL flyttar från Linköping

DHL Freight lägger ned sin fraktterminal i Linköping. Verksamheten flyttas till inrikesterminalen i Norrköping som byggs ut och renoveras och blir nod för bolagets inrikes fraktverksamhet.

Den 4 juni flyttar DHL Freight sin terminalverksamhet i Linköping till Norrköping

– Vi kommer att fortsätta vårt samarbete med Arne Andersson Åkeri som idag driver verksamheten i Linköping. De kommer även i framtiden att vara en viktig partner för oss gällande distribution och inhämtning, säger Tony Hagberg, platschef Norrköping i ett pressmeddelande.

I Norrköping renoveras terminal och kundmottagning och ytan utökas med 2 800 m².  Samtidigt installeras 21 nya lasthus/portar. Norrköping blir därmed navet för all inrikesdistribution och inhämtningstrafik i Östergötland samt södra Södermanland.

− I och med renoveringen kommer vi att kunna erbjuda våra kunder bättre service, kontroll och kvalitet samt ge våra medarbetare en förbättrad arbetsmiljö, kommenterar Tony Hagberg vidare.

Norrköping är en strategisk punkt i DHL Freights nätverk. Ombyggnaden ökar terminalens kapacitet och det kommer att bli färre omlastningar samt ett enklare transportflöde, vilket enligt bolaget bidrar till en minskad miljöpåverkan.