Dachser satsar på farligt gods

januari 17, 2012 Logistik
Dachser satsar på farligt gods

Det nya lagret för Farligt Gods i Ploiesti, Rumänien. Foto: Dachser

Dachser har byggt ett nytt farligt gods-lager i närheten av Bukarest för över 10 miljoner euro. Lagret är ca 6 500 kvadratmeter med 11 500 pallplatser och satsningen ger Dachser ett bättre grepp om Rumänien och den kemiska kontraktslogistiken i Europa.

Den nya anläggningen i Ploiesti utanför Bukarest för hantering av farligt gods är för närvarande den enda i Rumänien som lever upp till kraven i Seveso II-direktivet (96/82/EC).
– Anläggningen i Ploiesti är ett flagskeppsprojekt i utbyggnaden av vårt europeiska logistiknätverk. Med detta åtagande fastställer Dachser normer för hela tillväxtregionen, kommenterar Michael Schilling på European Network Management & Logistics Systems på Dachser.

Dachser Rumänien har konstruerat lagret med stöd av Liegl & Dachser. Det ungerska joint venture har drivit ett farligt gods-lager i enlighet med Seveso II i Pilisvörösvàr nära Budapest sedan 2006.
– I kombination med utmärkta förbindelser till Dachsers Eurohub i Bratislava har vi nu möjlighet att erbjuda internationella kunder från den kemiska industrin effektiv och säker kontraktlogistik i hela regionen, kommenterar Engelbert Liegl, managing director på Liegl & Dachser Ungern.

Dachser har funnits med egna landorganisationer på fyra orter i Rumänien sedan 2006. Bukarest, Arad, Brasov och nu i Ploiesti. 2010 generarade bolaget en total intäkt på 3,8 miljarder euro, och 19,250 anställda arbetade på 310 kontor över hela världen och hanterade 46.2 miljoner sändningar med en total vikt på 35.5 miljoner ton.


Läs mer