Dachser kaoslastar år Volvo cars

januari 16, 2019 Logistik , Transport

Det tyska transpoartföretaget Dachser har slutit ett nytt avtal med Volvo Cars om reservdelstransporter mellan Tyskland och Torslandafabriken. I avtalet ingår en skyttellösning mellan Torslanda och Dachsers lager i Göteborg, med så kallad kaoslastning, där Volvo fyller en trailer i taget och Dachser sorterar. 

Dachser Sverige har fått i uppdrag att hantera transporten av Volvo Cars reservdelar från Torslanda till bolagets olika lager i Tyskland, via Dachsers filial på Arendals Allé. Till uppdraget har Dachser skaffat två specialbyggda megatrailers, som kör i skytteltrafik mellan Torslanda och Arendal sex gånger per dag.

– Vi har skapat ett unikt koncept för Volvo Cars.  Jag ser fram emot att se vilken skillnad vi kan göra med detta samarbetet, fortsätter han, kommenterar Carl-Johan Westas, Branch Manager på Dachser Swedens kontor i Göteborg.

En del i upplägget  är “kaoslastning”, som innebär att Volvo kan lasta en hel trailer åt gången med reservdelar till Tyskland i takt med att beställningarna slutförs och förpackas. Sedan körs godset – till Dachsers terminal i Göteborg, där det sorteras och transporteras vidare till Volvo-lager i Tyskland. Samarbetet har redan inletts.

Dachser är ett familjeföretag med säte i Kempten, Tyskland. Bolaget har 27 450 anställda på 409 platser i världen, med lokala kontor i 43 länder.  Dachser omsatte drygt 6 miljarder euro under 2017.