Cramo satsar på bygglogistik

november 14, 2018 Logistik

Cramo satsar på bygglogistik. Foto: Cramo.

För att möta kundernas framtida behov av en effektiv, säker och hållbar byggprocess satsar Cramo på att bygga upp och utveckla avancerade bygglogistiktjänster. 

Cramos mål med de nya tjänsterna är att korta ner ledtider, minska miljöpåverkan och bidra till en säkrare arbetsplats för sina kunder. Först ut att förstärka Cramo inom logistik är Harald Sundin – som närmast kommer från Svensk Bygglogistik. Han har gedigen erfarenhet kring just logistikfrågor och har arbetat med projekt av varierande karaktär – allt från infrastruktur och sjukhus till husproduktion. Några exempel på projekt: Citybanan, utbyggnaden av Arlanda och Stockholm Waterfront.

Anledningen till att man nu utökar resurserna inom logistikområdet är för att nå de affärsmässiga målen och för att även fortsättningsvis vara en viktig partner för sina kunder. Man är också övertygad om att ambitionerna inom bygglogistik kommer att förstärkas av den digitala resa som Cramo påbörjat och aktivt driver.

– Det ska bli spännande att vara med och utveckla Cramos redan breda erbjudande inom tjänster och maskinförsörjning. Företaget har en bredd och ett nytänkande som jag tror kan intressera kunden. Logistik handlar idag mycket om att tänka i nya banor och att se till att det funkar för alla berörda – oavsett projekt, kommenterar Harald Sundin.

Cramo Group är Europas näst största företag inom uthyrning av maskiner, utrustning och hyresrelaterade tjänster samt uthyrning av flyttbara lokaler genom Cramo Adapteo. Cramo är verksamt i 14 länder genom ca 300 depåer och 2.500 medarbetare. I Sverige har Cramo över 100 depåer och ca 850 anställda över hela landet.