Börjes förvärvar Logit

maj 20, 2019 Logistik

Börjes Logistik & Spedition –  ett familjeägt företag med huvudkontor i Nybro och filial i Erfurt, Tyskland, har förvärvärvat Varbergsbaserade Logit Europe AB. 

– Logit är ett välskött logistikföretag som är kända för att leverera sina tjänster med hög precision och hög kvalité. Det är även vårt DNA och kommer därför att passa bra in i vår befintliga verksamhet. Genom möjligheten att förvärva Logit får vi en närvaro på västkusten och ser genom detta betydande möjligheter att utveckla alla våra affärsområden, kommenterar Roland Johansson, styrelseordförande för Börjes.

Logit Europe AB grundades i Varberg 2002 med uppdrag att driva och utveckla det bästa inom logistik för konfektion och skor. Kunderna består av flera starka varumärken som finns representerade på en internationell marknad. Logit består av ett 25-tal medarbetare och omsätter ca 35 miljoner SEK. Logit erbjuder bl.a. tullager, lager, plock & pack och frakter.

– Förvärvet är också en tydlig signal att vi satsar på vår 3PL verksamhet som har vuxit mycket kraftigt de senaste åren. Genom vår etablering på västkusten stärker vi vårt varumärke och utökar vårt erbjudande till såväl befintliga som nya kunder, fortsätter Roland Johansson.

–  Verksamheten blir vårt femte logistikcenter i Sverige och totala ytan uppgår nu till 35 000 kvm. Vi ser många synergier med förvärvet där vi båda har transaktionsintensiv logistik till både konsument och företag. Vår absoluta ambition framåt är att fortsätta erbjuda marknaden den bästa logistiken gällande kvalité, service och köpupplevelse, kommenterar Markus Kinnander, vd i Logit Europe AB.