Plantagen ny logistiketablering för Helsingborg

december 22, 2017 Lager , Logistik
Plantagen ny logistiketablering för Helsingborg

Plantagen blir en ny logistiketablering för Helsingborg. Foto:Plantagen.

Plantagen nyetablerar sig i Helsingborg och har tecknat avtal med Logistic Contractor om att utveckla och bygga deras nya logistikanläggning.

Plantagen, som säljer växter och trädgårdsutrustning, har idag över 130 butiker runt om i Norden och en omfattande logistikhantering. Ett sjuårigt hyresavtal har tecknats med Logistic Contractor.

– Vi har förvärvat mark i direkt anslutning till E4/E6 utanför Helsingborg, vilket ger Plantagen ett utmärkt logistikläge. Företaget planerar för en fortsatt expansion och vi kommer att förse dem med en toppmodern logistikanläggning, helt anpassad till deras behov, kommenterar Patrik Lööv-Wallin, affärsutvecklare på Logistic Contractor.

Den nya anläggningen blir 15 000 kvm stor och kommer att delas in i två temperatur- och luftfuktighetskontrollerade zoner. Byggnationen ska vara avslutad vid årsskiftet 2018/2019.

– Vi behöver ökad kapacitet, både för en effektivare logistikhantering idag och för att möta den tillväxt vi ser framöver. I den nya anläggningen kommer vi att kunna konsolidera och hantera blommor och växter från alla våra leverantörer och därmed kommer hela hanteringen närmare våra butiker och försäljningsställen, kommenterar Andreas Wilson, koncernlogistikchef på Plantagen.

Från Helsingborgs stad ser man positivt på etableringen och på att fler arbetstillfällen skapas.

– Det är positivt att ytterligare ett företag med höga krav på logistiklägen väljer Helsingborg. Vi välkomnar Plantagen och vi ser fram emot en expansiv utveckling av verksamheten här, kommenterar Claes Malmberg, chef för näringslivsutveckling i Helsingborgs stad.


Läs mer