Nytt stort lager för Derome i Landskrona

april 3, 2018 Lager , Logistik , Logistiklägen
Nytt stort lager för Derome i Landskrona

Derome öppnar nytt regionlager i Landskrona. Foto: Derome.

Idag rullar de första Deromelastbilarna med bygg- och järnvaror ut från det nya regionlagret i Landskrona, i Pilkingtons gamla lokaler. Det nya lagret innebär 50 nya jobb i Landskrona.

Landskrona och den 27 000 kvm stora lagerlokalen utmed E6:an kommer bli en ny knutpunkt i södra Sverige. Deromes eget åkeri utökas och vid öppningen finns tio kranbilar och fyra förnödenhetsbilar tillgängliga för att serva regionen med byggmaterial och järnvaror till byggplatser och industrier.

– Vi är stolta över att kunna vara en del av Landskronas näringsliv och förbättra förutsättningarna för byggarna och industrin i regionen, kommenterar Johan Winroth, vd Derome Byggvaror & Träteknik.

– Det känns riktigt bra att kunna utgå härifrån och erbjuda hela Sydsverige en högklassig närservice med korta leveranstider och marknadens bredaste sortiment.

Lokalerna rymmer ett regionlager för byggmaterial, centrallager för järnvaror samt en kombinerad bygg- och järnhandel med takstolsförsäljning. Ytan som motsvarar nära fyra fotbollsplaner till ytan ger plats för 25 000 lagerförda artiklar.

Fokus på logistik

Etableringen i Landskrona skapar även nya förutsättningar att utveckla det logistikkoncept som har utvecklats i Deromes övriga regioner.

– Det innebär att våra lastbilar kan utgå från ett lager som ligger närmare kunderna, säger Johan Winroth. Det ökar vår leveransservice och kortar transportsträckorna, vilket innebär att vi även minskar vår miljöpåverkan.

Lars Borup, tidigare vd på Biltemas logistikbolag Retlog, har ansvarat för uppbyggnaden av lagret och betonar vikten av att göra det smidigt för kunden. Genom att öka tillgängligheten i regionen blir det enklare för de Sydsvenska kunderna att få sina beställda varor med korta ledtider. Något som är viktigt för en yrkeskategori där tiden är en av de mest kritiska faktorerna.

– Allt vi gör grundar sig i att vi ska förenkla kundens vardag och vi förfinar hela tiden det vi gör. Vi erbjuder så väl specialistkompetens inom olika produktområden, som ett komplett bygg- och järnvarusortiment för både bygg och industri. Att kombinera det med vårt egna logistikkoncept ger oss unik konkurrenskraft på marknaden, avslutar Lars Borup.