Global Timber har etablerat lager i Värnamo

juni 9, 2023 Handel , Lager

Den danska virkesgrossisten inom lövträ har etablerat kontor och lager i Värnamo från den första juni.
Global Timber har redan Nordens största lövvedslager med mer än 40 olika träslag och med lagerplatser i Danmark och Tyskland kan de nu även lägga till Sverige på listan. Virkesgrossisten har redan god kännedom om den svenska marknaden då den hittills har handlat genom utvalda återförsäljare. Nu ändras strategin, så att företagets sortiment och kunnande ska erbjudas hela den svenska träindustrin.

Global Timbers försäljningsdirektör, Søren Vinther: -Vi tror att marknaden är redo för en leverantör som enbart specialiserar sig på lövträ. Vi har länge tittat på den svenska marknaden som liknar den danska marknaden med träslag och kvaliteter samt sätt att handla. Med Sverige på listan kan vi nu serva träindustrin direkt i hela Norden.

För att ansvara för den dagliga driften och kontakten med kunderna har företaget anställt två av de mest erfarna proffsen inom branschen. Richard Olsson och Anders Sandberg har tillsammans mer än 60 års erfarenhet av lövträ och kommer främst att betjäna de svenska industrikunderna.