EM Home-lager till Växjö

augusti 19, 2019 Lager , Logistik , Logistiklägen
EM Home-lager till Växjö

Anneli Sjöstedt, vd Electra Gruppen. Foto: Klara Eriksson.

Vid årsskiftet förvärvade Electra möbelkedjan Em Home och nu  utökar gruppen med ett logistikcenter för möbler i Växjö – och hyr Coops gamla lager på drygt 10 000 kvm. 

Electra har sin bas i Kalmar där man driftar centrallager och IT samt utvecklar tjänster för kedjorna Audiovideo, Ringup, Digitalbutikerna och The Image. Totalt är det ca 300 butiker som dagligen nyttjar Electras olika tjänster.

Electra, som bedriver sin verksamhet i Volvos gamla produktionslokaler i Kalmar, har länge undersökt möjligheten att skaffa nya, mer ändamålsenliga lagerlokaler i Kalmar, men nu satsar man alltså på Växjö som logistikläge för EM Homes möbelvolymer.

– Möjligheten fanns inte i Kalmar, det är fullt här där vi är nu och innan vi gör något nytt i Kalmar så hyr vi det här så att vi ser är att vi är på rätt väg, säger Anneli Sjöstedt.

Det är Coops gamla Växjölager som Elextragruppen nu tar över, en lokal på drygt 10 000 kvm.

Electras målsättning för EM Home-kedjan och medlemsbutikerna är att skapa en effektivare logistik och ett bättre kunderbjudande enligt samma modell som Electra har utvecklat för företagets övriga kedjekoncept.

– Vi driver flera kedjekoncept inom olika branscher och vårt mål är att bredda vår verksamhet ytterligare. Kombinationen av lager, logistik, it, ekonomi, försäljning och marknadsföring ökar effektiviteten och sänker kostnaderna för de anslutna butikerna, precis som i fallet med Em Home, förklarar Anneli Sjöstedt,  vd för Electra Gruppen.