DHL hyr 9000 kvm av Prologis i Göteborg

september 3, 2018 Lager , Logistik , Logistiklägen

Logistikfastighetsbolaget Prologis tecknade idag ett långt hyresavtal med DHL för en mer än 9000 kvm stor logistiklokal, resterande delen av DC4 i Prologis logistikpark i Torslanda i Göteborg.  

Genom avtalet tar DHL över hela fastigheten DC4 och tillsammans med fastsigheten DC2 i samma område disponerar nu DHL nästa 30 000 kvm i Prologis logistikpark 1 i Torslanda.

Den nya lokalen kommer fullt ut att användas för en kund som DHL nyligen signerade ett långsiktigt avtal med, där verksamheten startar under andra kvartalet 2019.

‒ Det känns bra att kunna expandera vår närvaro och växa i en så viktig region som Göteborg, både för oss och våra kunder. Prologis har varit en mycket värdefull partner i det här projektet och har visat en fantastisk flexibilitet när det gäller att möta våra behov, kommenterar Anders Mars, Head of Business Development and Account Management, på DHL Supply Chain Norden.

‒ DHL är en av våra viktigaste kunder och vi uppskattar att de just valt att samarbeta med oss när de vill expandera i göteborgsområdet. Våra logistikparker i Torslanda har en strategisk placering för alla företag som vill vara nära Göteborgs hamn och samtidigt vara väl positionerade för att nå ut i hela Norden, kommenterar Bram Verhoeven, Prologis  Nordenchef. 

Tillgängligheten på lediga lokaler I Göteborgsområdet ligger på historiskt låga nivåer. En helt ny byggnad, DC3 I Prologis Logistikpark II, är nu under uppförande och kommer att vara färdigställd under första delen av 2019. Den första hyresgästen, Storex, flyttar in i början av året. Intill Storex lokaler byggs samtidigt ytterligare två nya enheter på totalt 14,400 kvm, som ska vara färdigställda under andra kvartalet 2019. Dessa två enheter är nu tillgängliga för att leasa, samtidigt som det är en stor efterfrågan på moderna logistiklokaler i Göteborgsregionen.


Läs mer