Dachser flyttar Stockholmsterminalen till Tumba

november 24, 2015 Lager , Logistik
I november flyttade Dachser sin filial i Stockholm från Jordbro till Tumba.

I november flyttade Dachser sin filial i Stockholm från Jordbro till Tumba.

Under förra helgen flyttade Dachser sin Stockholmsterminal från Jordbro till Tumba. Flytten ger fler portar, mer lagerplats och bättre logistikläge för ruttoptimering.

– Det är mycket att hålla reda på inför flytten till det nya kontoret. Och det gamla kontoret måste städas, spacklas, målas om och så vidare. Det är väldigt mycket att tänka på. Men det allra viktigaste är ju att IT-systemen fungerar, när vi flyttar in – utan dem kan vi inte arbeta, säger Thomas Wennborg, General Manager på Dachser Swedens filial i Jordbro, som nu alltså lyttas till Tumba.

Den nybyggda terminalen i Tumba har en lageryta på 4 901 m2 och 13 portar. Kontorsytan kommer att bli 820 m2, och allt detta kommer att göra en märkbar skillnad för hela Stockholmskontoret.

– Det blir spännande. Vi får fler portar och mer lagerplats, och den nya terminalen i Tumba har en bättre placering i nätverket runt Stockholm. Därmed sparar vi tid och  kan optimera rutterna för våra leveranser till och från Stockholm, berättar Thomas Wennborg.

Flytten genomfördes under i helgen den 14-15 november. Den nya adressen är Tuna Gårdsväg 11 i Tumba.


Läs mer