Craftsamling med automation

mars 21, 2023 Lager , Logistik

Craft(som är en del av New Wave Group) ersätter sitt tidigare manuella pallställslager till förmån för en ny helautomatiserad lösning.

Företaget kommer att finnas kvar i sina befintliga lokaler i Ulricehamn där man nu valt att satsa på Element Logics automatiserade lagersystem Autostore.

– Satsningen på automation är en viktig del i vår tillväxtresa. Med lagersystemet Autostore får vi en effektivare lagerhantering, starkare leveranskapacitet och en mer ergonomisk arbetsplats, säger Stefan Persson, vd på Craft.

Den automatiserade installationen kommer att ha en kapacitet på 50 000 lådor, 30 robotar och åtta portar. Därutöver installeras ett conveyorsystem som kopplas ihop med ett system för automatisk förslutning, anpassning av höjd, etikettering och sortering av färdigplockade order. Dessutom tillkommer en “take-away bana” för tomemballage vid inleverans-portarna.

Bolaget hoppas att detta innebär en högre effektivitet i orderrader per timme. Systemet kan också skalas upp med fyra plockportar och ytterligare 10 000 lådor, utan fysisk påbyggnad.

– Craft är en nyckelkund till oss och det känns bra att vi kan hjälpa dem att öka deras produktivitet samtidigt som de kan vara kvar på samma yta, säger Jörgen Andersson, sales manager på Element Logic Sverige.