Coop stänger två Nettolager

augusti 28, 2019 Handel , Lager

I maj i år blev det känt att Coop köper Netto i Sverige med 163 butiker och två centrallager. I veckan informerades de 60 anställda vid lagret i Linköping om att anläggningen ska stängas i slutet av november i år. Lagret i Falkenberg, ska avvecklas till nästa sommar. 

I september i år omvandlas tre Netto-butiker – i Sollentuna, Falkenberg och Malmö – till Coop. Varuförsörjningen till dem tas då över av Coop Logistik. Kvarvarande Nettobutiker försörjs tills vidare av Nettos större lager i Falkenberg, men planen är att omvandla alla Nettobutiker till Coop, vilket beräknas ta ett år.  Coop planerar därför att avveckla även lagret i Falkenberg fram till nästa sommar. De cirka 90 anställda på lagret fick information om det på tisdagseftermiddagen.

– Det är alltid oerhört tråkigt att behöva avveckla verksamheter. Lagret i Linköping kommer att avvecklas redan nu under hösten och vi ger även nu besked om vårt andra lager i Falkenberg, även om den avvecklingen ligger längre fram i tiden, för att kunna ge våra medarbetare ett bra stöd under denna tuffa process, kommenterar Patrik Levin, vd för Nettos verksamhet i Sverige.

Lagret i Linköping har drygt 60 medarbetare och i Falkenberg jobbar 90 personer på lagret.

I Falkenberg finns också huvudkontoret för Netto Sverige, med omkring 100 anställda tjänstemän. Förhandlingar pågår om framtiden för dessa.