Bring Frigo bygger ny terminal i Helsingborg

augusti 29, 2019 Lager , Logistik , Logistiklägen

Bring Frigo konsoliderar sitt fastighetsbestånd i Skåne. Foto Bring Frigo.

I mars flyttade Bring Frigo in i en helt ny logistikanläggning i Helsingborg (Vasatorp) och har i samband med det avyttrat lageranläggningen i Eslöv. Nu bygger företaget en ny terminal på Långeberga för kylda och frysta livsmedel. 

Bring Frigo har en långsiktig plan om att både nyetablera och konsolidera delar av sitt fastighetsbestånd i Skåne.

– Nu tar vi nästa steg i utvecklingen mot att samla och modernisera vår produktion i Helsingborg. På strategiskt läge sätter vi redan under hösten spaden i marken. I och med satsningen på Helsingborg har vi för avsikt att flytta delar av våra operativa aktiviteter från Staffanstorp till Helsingborg, kommenterar Peter Haveneth, vd Bring Frigo AB.

I Sverige är Helsingborg ett av företagets geografiska satsningsområden och ett viktigt logistiknav där Bring Frigo vill fortsätta att växa. Den nya terminalen blir ca 9 000 kvadratmeter och skall stå färdig i slutet av nästa år.

– Bring Frigo har en stark position på marknaden för tempererade logistiktjänster. Tillsammans med våra kunder vill vi utveckla framtidens logistiklösningar och just nu riktar vi extra fokus på våra produktionsanläggningar som vi är i full färd med att bygga upp och modernisera, kommenterar Peter Haveneth.