Black Rock hyr ut i Örebro

februari 5, 2024 Fastigheter , Lager , Logistik

Epiroc Rock Drills AB har tecknat hyresavtal avseende 14 500 kvm lager- och logistik i fastigheten Väghyveln 1 i Pilängens Logistikpark i Örebro. Cushman & Wakefield har agerat uthyrningsrådgivare. Förhyrningen avser den fastighet som Slättö/Evolv Property tidigare avyttrat till BlackRock.

Rikard Skoglund, partner, head of agency leasing, Cushman & Wakefield:
-Vi är mycket glada över att ha genomfört denna uthyrning av toppmodern lager- och logistik åt en välrenommerad och solid hyresgäst! Vi tackar Evolv Property och BlackRock för förtroendet att bistå i uthyrningsarbetet.”

 Carin Bergendorff, vice verkställande direktör, Epiroc Rock Drills AB:
– Det är vår division Underground som expanderar och stärker produktionskapaciteten med den nya anläggningen i Pilängen, dit nuvarande monteringsstationer kommer att flytta. Fram tills idag har vi haft mogna produkter och prototyper i samma lokaler. Utökningen innebär ökad kapacitet och ytterligare fokus som kan läggas på de maskiner som kräver mer avancerad och innovativ teknik. Det är en viktig del i accelerationen mot en mer hållbar gruv- och infrastrukturindustri.

Adam Benjamin Brown, Head of Nordic Real Estate Asset Management, BlackRock:
We are very pleased to be able to secure a strong, institutional tenant in our newly completed state-of-the-art logistics facility. We very much look forward to welcoming our new tenant and kick starting our partnership together.