Björn Borg flyttar till Nowastes automationslager

september 11, 2019 Lager , Logistik , Logistiklägen
Björn Borg flyttar till Nowastes automationslager

Björn Borg flyttar in i Nowastes automatiserade lager i Helsingborg. Foto Nowaste.

Sport- och modeföretaget Björn Borg väljer Nowaste Logistics till ny logistikpartner i samband med att företaget konsoliderar och effektiviserar sin logistik. Lagren kommer att flyttas och startas upp i två steg, varav det första steget tas under hösten 2019. Verksamheterna flyttas till det nya högautomatiserade omni-lagret som Nowaste etablerar i Helsingborg.

Björn Borg har idag två lager som med start i höst ska bli ett. Därav sker flyttprojektet i två steg och det första steget innebär att det centraleuropeiska lagret flyttar från Tilburg, Nederländerna, till Helsingborg, Sverige. I det andra steget flyttas lagret som idag ligger i Borås. Genom den automatiserade lösningen som parterna arbetat fram skapas synergieffekter mellan den fysiska och digitala handeln samtidigt som Björn Borg säkerställer service och kvalitet för sina kunder.

– Vi har länge arbetat hårt för att säkerställa kvalitet och service gentemot våra kunder som är alltifrån egna butiker, modekedjor, digitala marknadsplatser till konsument via vår egen e-handel. Nu tar vi nästa kliv i utvecklingen för att även fortsättningsvis säkerställa att vi kan tillmötesgå kundernas krav och för att ytterligare effektiversera logistiken, kommenterar Jonathan Larsson, Global Supply Chain Manager på Björn Borg.

Omni-lagret som Nowaste uppför i Helsingborg utmed E4 och E6 blir närmast helt automatiserat. Lösningen består bland annat av en gods-till-expeditör-lösning som integrerar volymerna för både butik och e-handel, paketsortering för såväl B2B som B2C och IT-system som Nowaste utvecklar. Därmed skapas synergier och skalfördelar i bägge leden. Utöver det som utgör de normala flödena finns det många kundanpassningar som är unika för Björn Borgs kunder integrerade i lösningen.

– Vi tycker det är väldigt roligt och är jätteglada över att Björn Borg väljer oss som logistikpartner. Förutom att det blir en riktigt bra logistiklösning för Björn Borg så fann vi många gemensamma nämnare såsom värderingar, inställning och satsningar inom hälsa och välbefinnande för våra medarbetare. Det kommer leda till ett bra och nära samarbete, kommenterar Jesper Brandin, Försäljningschef på Nowaste Logistics.