Weland byter namn

september 27, 2018 IT/Teknik , Lager , Logistik , Produktion
Weland byter namn

Welands hissautomater och lagerlösningar finns i 28 länder. Foto Weland Solutions

Weland Lagersystem, som levererar  hissautomater och lagerlösningar i 28 länder, byter nu namn till Weland Solutions för att bättre passa den växande internationella skaran kunder. 

Weland Lagersystem startades i Smålandsstenar 1999 och har vuxit stadigt sedan dess. Idag finns företagets produkter och lösningar i anläggningar i 28 länder, och exportmarknaden är idag betydligt större än den svenska marknaden.

– Idag är vi ett globalt företag med en internationell målgrupp. Vår största enskilda marknad är fortfarande Sverige, men försäljningen på exportmarknaden är sedan länge större och den fortsätter att växa. Nu anpassar vi vår försäljningsorganisation för att fortsätta att expandera, men vi förstärker också divisionen för service och support. För oss är det en stor skillnad på att bara sälja och att faktiskt kunna samarbeta fullt ut med våra kunder, kommenterar Weland Solutions vd Björn Karlsson.

Affärskonceptet har varit detsamma sedan starten. Företaget utvecklar och tillverkar hissautomater och lagerinredning för mesta möjliga lagringskapacitet på minsta möjliga antal kvadratmeter. All utveckling, konstruktion och tillverkning sker fortfarande i Gislaved, och bolaget jobbar mycket med kundanpassade lösningar.

Björn Karlsson är numera vd för Weland Solutions.

– För oss går flexibilitet och kvalitet alltid före standard. Kunderna får kompletta, kundanpassade lagersystem som effektiviserar logistiken på ett optimalt sätt. Det är en av anledningarna till att vi fått förtroendet att följa våra kunder ut i världen. Små och medelstora företag, men också stora globala varumärken som Procter & Gamble, Jaguar och Landrover, Scania och Volkswagen, använder våra lösningar.

Namnbytet till Weland Solutions görs lagom till  Logistik & Transport i Göteborg den 5-7 november och Elmia Subcontractor den 13-16 november.

– Vi ser fram emot mässan. Det är alltid trevligt att träffa kunder och kollegor i branschen. För oss blir mässan dessutom ett tydligt avstamp mot vår globala satsning, med en vässad organisation och nytt namn, säger Björn Karlsson.