Rodebjer väljer Jeeves

juni 1, 2012 IT/Teknik , Logistik , Produktion

Det svenska modeföretaget Rodebjer har valt Jeeves affärssystem Jeeves ERP Fashion för att styra sin produktion, logistik, ekonomi och försäljning.

– Med Jeeves for Fashion kommer vi att bli effektivare som organisation och kan lägga rätt tid på rätt saker. Vi kommer optimera vårt informationsflöde och våra arbetsprocesser och spara väldigt mycket tid med hjälp av det här systemet. Tidsvinsterna görs framförallt inom produktion, ekonomi, försäljning och logistik där vi tidigare gjort mycket manuellt arbete, kommenterar Nina Lindvall, vd Rodebjer.

Rodebjer finns idag representerade på 12 marknader runt om i världen genom återförsäljare, egna butiker och sin webshop.

– För ett mindre bolag som Rodebjer är ett affärssystem en stor investering, vilket jag tror gör att många bolag i branschen väntar tills de blivit större innan man tar ett sådant här beslut, säger Nina Lindvall.

– För oss var det viktigt att göra den här investeringen då vi har en aggressiv expansionsplan som kräver att vi optimerar alla våra resurser. Jeeves kommer att vara ett av verktygen som möjliggör denna optimering. Jeeves var den leverantör som erbjöd den mest professionella och anpassade produkten för ett företag som oss och de hade en mycket väl utvecklad modul för produktion.

Rodebjer omsätter drygt 23 miljoner SEK och har sitt huvudkontor i Stockholm. Varumärket grundades 2001 av designern Carin Rodebjer. Rodebjer har 12 anställda och kontor i Stockholm och New York.

Affären med Jeeves innebär att Rodebjer får ett totalstöd produktion, logistik, ekonomi och försäljning. Affären består av en licens av affärssystemet Jeeves ERP Fashion och PDM-systemet Jeeves Design Management.

Affärssystemslösningen implementeras med start i juni för att vara i drift redan i augusti i samband med införsäljningen av vår- och sommarkollektionen för 2013.


Läs mer