Linde lanserar ny bränslecellstruck

september 11, 2019 IT/Teknik , Miljö/CSR

Linde Material Handling lanserar bränslecellsdriven version av dragtrucken P250. Foto Linde.

Nu lanserar Linde Material Handling dragtrucken P250 med ett av framtidens lovande energisystem – bränsleceller. Teknologin erbjuder en rad fördelar, bland annat sänkta kostnader, minimal miljöpåverkan och snabb påfyllning.

Infrastrukturen på flygplatser är avgörande för att passagerare och gods ska kunna transporteras på ett effektivt sätt. Här har eldrivna dragtruckar fått en avgörande roll och på flygplatser runt om i världen transporterar truckarna bagage och levererar gods till flygplan och terminaler. Dragtruckarna är utsläppsfria och kraftfulla, med en överlägsen manövererbarhet tack vare deras kompakta mått.

Linde Material Handling lanserar nu dragtrucken P250 i en ny, bränslecellsdriven version.

“En av de stora fördelarna med bränsleceller är att det är säkert och rent vilket gör det idealt för inomhusbruk. Bränslecellerna avger inga skadliga emissioner under drift och den enda biprodukt som skapas är värme och rent vatten som pumpas ut i samband med att vätgas fylls på.” skriver Linde i ett pressmeddelande.

Linde Material Handling har utvecklat bränslecellsteknologin i 20 år och har ett brett utbud av bränslecellsdrivna truckar.