Lanserar hamnens webbsida på kinesiska

december 7, 2012 IT/Teknik , Produktion , Transport

Som första hamn i Sverige lanserar Göteborgs Hamn en webbsida på kinesiska, ett tecken på de snabbväxande handelsflödena mellan Sverige och Kina.

Nu kan Kina utforska Göteborgs Hamn online på hamnens nylanserade kinesiska webbsida. På sidan kommer kinesiska besökare att kunna hitta information om hamnens godsterminaler, linjeutbud och miljöarbete.

– Det här är ett stort steg framåt i vårt arbete med att närma oss den kinesiska marknaden, kommenterar Magnus Kårestedt, vd på Göteborgs hamn.

Hamnen har under året ökat sin närvaro på den kinesiska marknaden, bland annat genom kampanjen ”Get Closer”, som lanserades i juni. Syftet är att fler rederier, speditörer och import- och exportföretag ska få upp ögonen för hamnens position som port till Skandinavien och Baltikum.

– Kina är en jättemarknad där vi behöver öka kännedomen om vårt erbjudande. Med vår nya kinesiska webbsida breddar vi kommunikationen med den viktiga kinesiska marknaden, kommenterar Cecilia Carlsson, kommunikationsansvarig.

Kina är en av Sveriges viktigaste handelspartners. 44 % avcontainergodset som flödar via Göteborgs hamn kommer från eller ska till Fjärran Östern, (52 % av importen respektive 37 % av importen).

Importen består till stora delar av konsumtionsvaror och elektronik medan exporten består av papper, trävaror, industrikomponenter och stål.

Handeln mellan Sverige och Kina har en lång historia, den första handelsförbindelsen etablerades 1731 med Ostindiefararen. Från Göteborgs Hamn finns det idag två direktförbindelser till Kina.


Läs mer