Idha Sweden blir en del av Progrits

juni 18, 2024 IT/Teknik , Transport

För att ytterligare stärka sitt tjänsteerbjudande inom Transportation & Logistics förvärvar den nordiska mjukvarukoncernen Progrits det svenska mjukvarubolaget Idha Sweden AB, ledande leverantör av mjukvara för lagring och analys av färdskrivardata.
Idha står för Intelligent Drivers Hour Analyzer, och företaget har sedan 2006 utvecklat ett webbaserat system för lagring och utvärdering av digital färdskrivardata. Systemet, Idha Online, hjälper företag inom transportsektorn att säkerställa lagefterlevnad genom att spara, analysera och följa upp kör- och vilotider för yrkesförare. Förvärvet av Idha Sweden passar väl in i Progrits strategi att förstärka sina vertikala fokusområden, i detta fall Transportation & Logistics.
– Idha är ytterligare ett välkommet tillskott till Progritsgruppen, som fortsatt växer med starka bolag för att vidareutveckla vårt tjänsteerbjudande till både nya och befintliga kunder. Idha Swedens marknadsledande system i kombination med deras breda expertis inom färdskrivardata kommer att stärka några av Progritsbolagens nuvarande erbjudanden, samtidigt som Idha Sweden kommer att nå ut till fler transport- och verkstadskunder via våra bolag, kommenterar Björn Ekström, koncernchef på Progrits.
Idha Sweden har idag merparten av sin kundbas i Sverige, och har nu ambitionen att kunna accelerera sin tillväxt i Europa.
– Med över 15 års erfarenhet inom digitala färdskrivare som resulterat i en marknadsledande produkt, är vi stolta över den resa som vi hittills har gjort. Att nu bli en del av Progrits är ett efterlängtat viktigt steg för att kunna genomföra vår långsiktiga expansionsstrategi. Nu ser vi fram emot att bekanta oss med våra systerbolag, och att fortsatt kunna stötta fler åkerier och verkstäder i deras hantering av digital färdskrivardata – både på den svenska men också på den europeiska marknaden, kommenterar Jonas Weiss Sandström, VD på Idha Sweden AB.

Från och med 13e juni 2024 är Idha Sweden AB ett helägt dotterbolag i Progritskoncernen.