Halléns digitaliserar transportplaneringen

december 11, 2018 IT/Teknik , Logistik

Halléns automatiserar hanteringen av fraktsedlar, order och fakturor. Foto: Hogia.

Halléns är ett familjeägt företag i Göteborg som hanterar bulklaster och containers i Sverige och utomlands. Nu har företaget investerat i Mobilast, ett logistiksystem från Hogia som effektiviserar kommunikationen och transportplaneringen. Implementeringen av systemet har påbörjats.

Logistiksystemet  ska effektivisera verksamheten ytterligare för Halléns. Systemet kommer att användas för att boka, planera och följa upp transportuppdrag och hanteringen av fraktsedlar, order och fakturor att automatiseras. Idag används olika system för att hantera transportuppdragen.

‒ Med Hogias logistiksystem får vi allt i samma system, vilket kommer att förenkla transportplanering, kommenterar Johan Törnquist på Halléns Transport & Logistics AB.

Tidigare skickades uppdragen ut till förarna via sms utan möjlighet till återrapportering. Nu kommer föraren att få uppdraget via en app och kan bekräfta uppdraget med en enkel knapptryckning. Det kommer att underlätta kommunikationen mellan föraren och transportplaneraren.