Egil Møller Nielsen ny Postnordchef

mars 7, 2019 Arbetsmarknad , IT/Teknik , Logistik

Danske Egil Møller Nielsen tillträder den 1 juli 2019 som chef för Postnords nystartade enhet Operations & Technology. Den består av den tidigare enheten Teknik & Infrastruktur, operationsdelarna av affärsområdena E-com & Logistics och Communications Services samt kvalitetsfunktionen från Corporate Affairs.

Egil Møller Nielsen startade sin karriär inom DSV och ASG. Han har sedan varit global logistikchef för Ecco Sko och Lego, samt vice vd och COO för Bodum. Efter en kort period som global logistikchef för leksaksföretaget Mega Brands i Kanada blev bolaget uppköpt av Mattel. Egil Møller Nielsen valde att bli kvar i Kanada och har sedan 2014 arbetat för SmartCentres där han bland annat har startat PenguinPickUp och PenguinFresh, två aktörer som har fungerat som en disruptiv kraft på den kanadensiska marknaden för hemleveranser av mat och paket.

– Jag är mycket glad över att Egil Møller Nielsen har tackat ja till tjänsten och kommer att flytta till Sverige för att bygga upp vår nya enhet Operations & Technology. Han kommer med djup kunskap och värdefulla insikter av hur framförallt paket och e-handelsmarknaden fungerar i Norden och globalt, kommneterar Postnords vd och koncernchef Håkan Ericsson.