CFG skaffar transportlösning i molnet

april 3, 2013 IT/Teknik , Transport

I omställningen från postorder till e-handel tar distanshandelskoncernen CFG, Consortio Fashion Group, hjälp av ett molnbaserat transportadministrativt system från Centiro. 

Consortio Fashion Group (CFG) är en av Sveriges ledande distans-handelskoncerner med varumärken som Halens, Cellbes, Bubbleroom och Discount24. CFG finns på över 10 marknader, i Norden, Baltikum, Ryssland och östra Europa.

När företaget nu omstruktureras från klassiskt postorderföretag till e-handelsföretag ställs nya krav på leveranskedjan i form av flexibilitet och kontroll på bland annat transporter. Ett steg i förändringsarbetet är att CFG håller på att implementera ett nytt system för transportadministration, TA-system, från systemleverantören Centiro.

– Detta markerar en riktningsändring för traditionell postorder och e-handel och sätter ett fokus på konsumentdrivna tjänster, säger Freddy Sobin, vd/koncernchef på Consortio Fashion Group.

Det transportadministrativa systemet skall stötta CFG i utvecklingen av företagets supply chain.

– Det kommer innebära att vi blir ännu mer flexibla i våra tjänster till slutkonsumenten när det gäller transporter. Det kompletterar även vårt utbud ytterligare vilket gör oss ännu starkare på marknaden.

Lösningen som rullas ut i flera steg beräknas hantera över 2 500 000 sändningar/år. Först ut är Bubbleroom som ska vara igång under september 2013.

– Att CFG väljer Centiros lösningar är ett kvitto på att den innovation och flexibilitet Centiro levererar efterfrågas även av e-handelsföretag. Detta ligger i linje med den investeringsvåg som vi ser sker på utvecklade marknader för att möta efterfrågan från den moderna konsumenten, kommenterar Fredrik Hedblom vice vd på Centiro. 

Centiro ett av Sveriges snabbast växande företag med fyra år i rad som Gasellföretag. Företaget har ca 80 anställda och kunder i över 65 länder. Fem av världens 25 främsta varumärken och logistikprocesser använder lösningar från Centiro, enligt en studie från Gartner/AMR


Läs mer