Centiro växer – nyanställer 60 personer

december 9, 2019 IT/Teknik , Miljö/CSR

Niklas Hedin, vd Centrio

Mjukvaruföretaget Centiro växer och har fått in flera nya kunder, och nu uppger bolaget att man kommer att anställa uppåt 60 personer för att hantera tillväxten. Främst handlar det om mjukvaruutvecklare och dataanalytiker till huvudkontoret i Borås, men även även ett antal nya roller både i Sverige, USA och Indien.

Borås-baserade mjukvaruföretaget Centiro levererar molntjänster för hantering av varuflöden inom e-handel, logistik och industri, med kunder i mer än 125 länder. Den senaste tiden har bolaget vunnit flera nya kundkontrakt på strategiskt viktigsa marknader, och enligt Centiros vd och grundare Niklas Hedin tittar man nu på att utöka kapaciteten rejält – och hitta nya sätt att arbeta.

– Vi funderar konstant på hur vi bör förnya och driva vår verksamhet i nya format. Vi gör ett kraftfullt lyft på tekniksidan och förändringar så att vi snabbare kan göra verklighet av idéer, säger han i ett pressmeddelande.

Dels behöver Centiro anställa ett stort antal Software Developers och Data Analysts till huvudkontoret i Borås, men det skapas också ett antal nya tjänster både i Sverige, USA och Indien. För att lyckas hitta rätt folk hoppas Centiro att bolagets goda arbetsplatsrykte ska hjälpa; 2019 fick bolaget utmärkelsen “Great Place to Work Legend”, och redan innan rekryteringarna blev publika strömmade spontanansökningarna in, uppger Niklas Hedin.

– För mig är sambandet fortsatt solklart mellan medarbetarnöjdhet, marknadsledarskap och ekonomiskt resultat.