AI-center till Göteborg

maj 25, 2018 IT/Teknik

Nyligen lanserade digitaliseringsminister Peter Eriksson en internationellt ledande samverkansmiljö för artificiell intelligens (AI).  Arenan kommer att etableras i Göteborg på Lindholmen Science Park.

För att bidra till utveckling och accelerera tillämpningen av AI skapar Sverige nu en internationellt ledande samverkansmiljö för AI i Göteborg och Lindholmen.

–  Genom samverkan mellan akademi, företag och staten tar vi ett avgörande steg för att Sverige ska vara en internationell aktör och ett land som är attraktivt för de skarpaste hjärnorna att verka i, sa digitaliseringsminister Peter Eriksson, vid lanseringen.

Att brett spektrum av organisationer från industri, offentlig förvaltning och sjukvård, samt universitet visar med detta att man har intentionen att etablera en nationellt samlokaliserad arena med en datafabrik för att accelerera AI-relaterad tillämpad forskning och innovation. Ambitionen är också att skapa samverkan med starka aktörer internationellt. Satsningen kommer att etableras i Göteborg på Lindholmen Science Park, som också blir värd för denna öppna samverkansmiljö och avancerade infrastruktur för data och teknik.

Invigning är planerad att ske i 3e kvartalet 2018.


Läs mer