Three T ökar kapaciteten med ny verkstad i Långsele

maj 19, 2014 Infrastruktur , Transport

Three T satsar på en större lokverkstad i egen regi, dels för underhåll och reparationer av egen maskinpark, men även för att erbjuda verkstadstjänster till kunderna. Dessutom har spårbytessäsongen startat och det är mer jobb i år än tidigare år, vilket gör att Three T har ökat lokkapaciteten samt antal lokförare för att klara alla åtaganden under sommaren.

I samband med verkstadssatsningen har Three T tecknat ett logistikavtal med EuroMaint som innebär att Euromaint sätter upp ett helt nytt konsignationslager vid verkstaden i Långsele. Konsignationslagret kommer att bestå av de mest frekventa artiklarna som exempelvis ATC-givare, cylinderhuvud och olika typer av ventiler som upparbetas vid Euromaints verkstad i Örebro. Från den 1 juni kommer Euromaint att börja leverera material. Avtalet gäller tillsvidare och förlängs med ett år i taget.

När Three T utökar kapaciteten i sin verkstad i Långsele är en effektiv materialförsörjning mycket viktig för dem.

– Vi kommer att köra flera projekt parallellt i verkstaden. Då är det extra viktigt att materialförsörjningen fungerar på bästa möjliga sätt. Vi har tidigare arbetat med Euromaint och har varit mycket nöjda. Med det nya konsignationslagret kan det bara bli ännu bättre, säger Patrik Söderholm, verkstadsansvarig på Three T.

Ökad lokkapacitet
Spårbytessäsongen har startat och det är mer jobb än tidigare år. Därför har Three T beslutat att öka lokkapacitet och antal lokförare för att klara alla åtaganden under sommaren. Ytterligare 2 st TMZ-lok samt 4 st mindre TMX-lok som kan multippelkopplas vid behov, kommer att finnas att tillgå, förutom den befintliga lokparken.

– Det eftersatta banunderhållet innebär goda framtidsutsikter för Three T flera år framåt. säger Lars Filipsson Produktionsansvarig vid företaget.

Tisdagen den 27 maj kommer verkstaden i Långsele att invigas.


Läs mer