Stockholms nya kombiterminal invigs i år

Kilenkrysset bygger just nu färdigt Stockholm Nord Kombiterminal i Rosersberg. Den gör om Stockholms logistikkarta och ger en bekväm järnvägsanslutning för Stockholms nya och mest expansiva logistikområde.

Den nya kombiterminalen öppnas i höst och drivs av Gävle Containerterminal GCT där turkiska Yilport Holding är huvudägare. GCT bemannar och utrustar terminalen med kranar, truckar, dragfordon och IT-system.

När kombiterminalen öppnas, får importerade varor en ny, miljövänlig väg in till Stockholm och Mälardalen via Gävle hamn. Sjö- och järnvägstransport till Rosersberg, är den effektivaste logistiklösningen ur fler synvinklar.
Rikskombiterminal Stockholm Nord byggs i ett starkt expanderande logistikcentrum och i Arlandas absoluta närhet. Stockholm Nord kommer att ha stor betydelse för att lösa en del av trafikinfarkterna genom Stockholm. Här kommer containers och trailers att kunna byta transportsätt, lyftas mellan lastbilar och järnvägsvagnar och köras till och från hamnar.

Kombiterminalen ligger bara några kilometer från Arlanda och driftas av Gävle Containerterminal. Den blir öppen för alla, och innebär det största logistiska och miljömässiga lyftet för Storstockholm på decennier. Kombiterminalen får kapacitet att hantera 130 000 TEU* per år. Bakom Stockholms nya stora logistikområde ligger det familjeägda bygg- och utvecklingsbolaget Killenkrysset med huvudkontor i Strängnäs.


Läs mer