Start för flygtrafik till Gällivare och Arvidsjaur i september

augusti 13, 2018 Infrastruktur , Transport

Flygtrafiken till och från Gällivare och Arvidsjaur återupptas från och med 15 september, efter att ha legat nere sedan Nextjets konkurs 17 maj 2018. 

Trafikverket har beslutat att tilldela flygoperatören Regional Jet OÜ trafiken till och från Stockholm Arlanda på linjerna Gällivare och Arvidsjaur. Flygtrafiken, som kommer att ske med jetflygplan av typen Bombardier CRJ900 med 88-90 säten, börjar den 15 september.

–Det är viktigt för resenärer och näringsliv att trafiken snart är tillbaka, säger Anna Fällbom, chef Trafikavtal och transportnät på Trafikverket, i ett pressmeddelande. Det känns mycket bra att vi med den här upphandlingen åter har trafik på alla linjer som Nextjet lämnade i och med konkursen.

Regional Jet OÜ är en flygoperatör där estniska staten äger 51 procent och övriga 49 procent ägs av polska statens flygbolag LOT.

När Nextjet AB den 17 maj 2018 gick i konkurs upphörde flygtrafiken på linjerna Arvidsjaur–Stockholm Arlanda och Gällivare–Stockholm Arlanda. Dessutom upphörde trafiken till Stockholm på de upphandlade linjerna från Hemavan, Vilhelmina och Lycksele.

 


Läs mer