Nytt tågtransportavtal till Europa

februari 12, 2013 Infrastruktur , Logistik , Miljö/CSR , Transport

Green Cargo och VIIA har skrivit ett samarbetsavtal som innebär utökade import- och exportmöjligheter till och från Sverige. Samarbetet knyter samman Green Cargos inrikes nätverk med VIIAS utrikeserbjudande.

Avtalet möjliggör effektivare transporter till bland annat Spanien, Frankrike och Luxemburg.

– Våra spanska och franska, men även svenska kunder, efterfrågar inrikes anslutningsmöjligheter från Helsingborg. Green Cargos intermodala erbjudande med rikstäckande nätverk av terminalorter möjliggör att vi kan skapa flexibla transportlösningar som motsvarar våra kunders olika behov, säger Emanuel Königer på VIIA i ett pressmeddelande.

VIIA erbjuder redan idag tågförbindelser till kontinenten med avgång tre gånger per veckafrån Helsingborg. Det rör sig om en intermodal förbindelse från Helsingborg till Bettembourg vid gränsen Luxemburg/Frankrike och till Le Boulou vid gränsen Frankrike/Spanien.

TIll Le Boulou har VIIA 48 timmars ledtid på containers, trailers och megatrailers från Helsingborgm med transporter via Öresundsbron. En fördel vid tågtransporter till spanska Katalonien är att man sedan årsskiftet kan lasta 44 ton per trailer om den går in via järnväg, fyra ton mer per trailer än om den går in i Katalonien med bil, pga en lokal lagändring.
 


Läs mer