Ny anläggningschef för Göteborgs hamn

Ny anläggningschef för Göteborgs hamn

Många infrastruktursatsningar väntar för Göteborgs hamn. Nye infrastrukturchefen Erik Hallgren kommer hålla i rodret. Foto: Göteborgs hamn.

Erik Hallgren, för närvarande senior rådgivare på Trafikverket, kommer att börja på Göteborgs hamn AB i rollen som infrastrukturchef med ansvar för byggnation, utveckling och förvaltning av hamnens anläggningar.

Göteborgs hamn är Skandinaviens största hamn och en mittpunkt för Sveriges infrastruktur. Hamnen är porten till världen för stora delar av svenskt näringsliv och anlöps dagligen av världshavens största fartyg. Det kräver att infrastrukturen håller världsklass.

– Det är verkligen glädjande att Erik har valt att komma till oss. Hans långa och breda erfarenhet inom både infrastrukturprojekt och fastighetsutveckling är en väldigt bra kombination för rollen som anläggningschef hos oss. Med de mångmiljardinvesteringar som vi har framför oss de kommande åren, med allt från nya terminalprojekt till den stora farledsfördjupningen, kommer det krävas den spetskompetens som Erik nu tillför. Vi ser fram emot när Erik nu inom kort börjar hos oss, kommenterar Magnus Kårestedt, vd på Göteborgs Hamn AB.


Läs mer