Mångmiljardinvestering öppnar för logistik

november 30, 2015 Infrastruktur , Logistik , Produktion

SCAs 8-miljardsinvestering öppnar för logistiksatsning i Sundsvall.

SCA beslöt tidigare i höstas om den största industrisatsningen i Medelpad efter andra världskriget. Det handlar om en investering på 7,8 miljarder kronor under tre år.

– Investeringen i Östrand kommer på sikt att öka omsättningen och konkurrenskraften samt ge en kostnadsposition i världsklass och högre marginal, säger Magnus Groth, vd och koncernchef, SCA, i ett uttalande.

Investeringen innebär, att man bygger en nästan helt ny fabrik. Produktionen beräknas starta i maj 2018.

SCA:s storsatsning på Östrand skapar många arbetstillfällen.Nu bygger Bekab ut för att hjälpa till med logistikplaneringen.– Vi räknar med att ha det här i full drift till årsskiftet, säger Ulrik Forsberg.
Bekab färdigställer i steg ett en yta på 9 000 kvadratmeter. Det området kommer i första hand användas under SCA:s gigantiska Östrandsprojeket.– SCA behöver ju ha mellanlagring och logistikhantering under projektet och då hjälper vi till med att skräddarsy en yta här som de kan använda till sådant, säger Ulrik Forsberg vd och ägare för företagskonstellationen Bekab, Jitab och Timrå Logistikcenter, till Sundsvalls Tidning.På platsen strax väster om Bekabs huvudbyggnad är markarbetena klara och full aktivitet råder.– Det är lite bråttom nu och därför ställer vi upp två större tälthallar, där maskindelar och andra saker som används i projektet kan mellanlagras, säger Ulrik Forsberg.

Skalet till första hallen, som ligger närmast Bekabs huvudbyggnad, är 600 kvadratmeter stor och restes i början av veckan. I onsdags började arbetena med att resa den andra 1 000 kvadratmeter stora hallen.I steg två handlar det om en yta på 7 250 kvm som i huvudsak kommer att användas för den egna verksamheten.Som det ser ut nu så kan det även bli tal om nyanställningar och SCA:s storsatsning har stor del i mycket som sker nu.Den är också grunden för Sundsvalls stora satsning på att skapa den största logistikparken och kombiterminalen i norra Sverige.


Läs mer