Logent tar över i Umeå

Nyligen meddelade Logent att de tar över driften av kombiterminalen i Årsta utanför Stockholm. Den 1 september tar företaget även över driften av kombiterminalen i Umeå.

Logent tar över driften av kombiterminalen i Umeå som ägs av Umeå Kommun via Infrastruktur i Umeå AB (INAB). Bra anslutningar till E4 och E12 och direkt närhet till Umeå hamn gör terminalen till en del av det strategiska kombinätet i Sverige. Verksamheten är också en central del i marknadskonceptet Nordic Logistic Center (NLC) där även Umeå hamn och NLC Park ingår.

– I Umeå har vi en toppmodern kombiterminal med stor tillväxtpotential och vi ser det som mycket positivt att vi nu blir en del i det nät av kombiterminaler och hamnar som Logent etablerar. Med stöd av den offensiva satsning på marknaden som Logent nu genomför är jag övertygad om att vi kommer se en positiv tillväxt för kombivolymer i Umeå, säger Bertil Hammarstedt, VD INAB i ett pressmeddelande.

Tillsammans med kombiterminalen i Stockholm Årsta är Umeå Logents andra driftsövertagandet på kort tid och en del i Logents övergripande strategi att kunna erbjuda helhetslösningar åt sina kunder. I terminalnätverket ingår även kombiterminalen i Sundsvall samt hamnterminaler i Göteborg och Stockholm.

– Att vi får förtroendet att driva kombiterminalen i Umeå är ett kvitto på den satsning som vi håller på att genomföra. Genom att erbjuda ett nätverk av terminaler där vi blir gränssnittet mellan båt, tåg och lastbil tillför vi värde till såväl infrastrukturägare som godsägare, vilket i slutändan ger oss en stark position på marknaden. Etableringen i Umeå ger tillsammans med vår verksamhet i Sundsvall en bra position i Norrland, kommenterar Michael Arvidsson, affärsområdeschef Logent Ports & Terminals,

Läs mer:
Logent tar över Årstaterminalen
http://intelligentlogistik.se/archives/1474
 


Läs mer