Henrik Löfgren ny vd Infranord

mars 12, 2019 Arbetsmarknad , Infrastruktur

Henrik Löfgren. Foto: Infranord.

Henrik Löfgren har utsetts till ny vd. Henrik Löfgren ersätter Helene Biström som slutar den 22 mars. Henrik är civilingenjör och kommer senast från NCC Infrastructure och rollen som divisionchef. 

– Vi i styrelsen är stolta över att kunna presentera Henrik Löfgren som ny Verkställande direktör för Infranord. Vi ser att Henriks goda ledarskap, gedigna erfarenhet inom infrastruktur och engagemang för säkerhets- och hållbarhetsarbete kommer att bidra starkt till Infranords fortsatta utveckling säger Eva Färnstrand, styrelseordförande Infranord.

Henrik Löfgren har tidigare verkat i en rad ledande positioner inom NCC och har även haft chefsroller på Svevia och Vägverket Produktion. Henrik har sammantaget över 25 års erfarenhet som ledare i olika roller.

– Det känns inspirerande att med starkt fokus på säkerhet och lönsamhet och tillsammans med Infranords medarbetare och kunder vara med och bidra till hållbara transporter i Sverige och Norge säger Henrik Löfgren, tillträdande Verkställande direktör på Infranord.

Tillträde sker senast i augusti.


Läs mer