Falköpings nya kombiterminal invigs i maj

februari 6, 2014 Infrastruktur , Logistik , Transport

Den nya kombiterminalen på Marjarp i Falköping står klar i maj och invigs då, samtidigt med Södras terminal, av infrastrukturministern.

– Vi har då tre kombiterminaler på Marjarp, två virkes och en container/vagnslast. Den nya kombiterminalen kommer att ha marksten på hela ytan och vara helt inhägnad vilket ger bra kvalitet och hög säkerhet. Det säger Leif Bigsten, ansvarig för SCL Skaraborg Logistic Center, den intermodala satsningen som nu snart står klar i Falköping.

Alla terminalerna är kopplade till stambanan, med ny anslutning och signalreglerad överlämningsbangård. Containerpendeln till Göteborgs Hamn går idag 5 dar i veckan.

– Just nu är det halvtåg, men de planeras att ökas till heltåg under våren när nya kunder kommer med.
Etableringsmässigt pågår ett par olika diskussioner men inget är klart ännu.

– Vi märker ett klart ökat intresse för vår etablering. Vi kommer att öka införsäljning för etablering när vår nya kombiterminal rent konkret är på plats.

Man kommer också att tillsammans med Trafikverket bygga en ny rondell och förstärka ett trevägskors för att bygga bort framtida trafikproblem kring logistikområdet.
En privat aktör öppnar inom kort en bränsleanläggning på området.
– Förtullning kan ske via Julas partner, säger Leif Bigsten.
Det är Julas nya upplägg med tågpendel från Göteborgs hamn, som öppnat för möjligheten att ansluta flera kunder till SLC.


Läs mer