Även Karlshamn backar om Nord Stream

december 15, 2016 Infrastruktur , Sjöfart , Transport

Igår beslutade Gotland att backa om uthyrningen hamnen i Slite  till gasledningsbygget Nord  Stream 2. Nu backar även Karlshamns hamn om att hantera material till bygget, efter samtal med UD. 

Intelligent Logistik har tidigare rapporterat om att hamnarna i Karlshamn och Slite på Gotland har varit aktuella som materialhamnar för bygget av Nord Stream 2, en naturgasledning mellan Ryssland och Tyskland.

Hyreskontrakten skulle ha inneburit både intäkter och arbetstillfällen och tidigare har båda kommunerna låtit positiva till projektet. Men igår valde båda kommunerna att backa om uthyrningen, efter möten med utrikesdepartementet. på Gotland säger kommunföreträdarna stopp rätt ut till uthyrningen, och i Blekinge har Karlshamns kommun bett hamnen att bromsa projektet i väntan på kommunfullmäktigebeslut om frågan i februari.

– Jag och kommundirektören har informerat utifrån UD-besöket och berättat det vi har kunnat berätta. Sedan har jag haft ett möte med hamnens ordförande och kommundirektören ska ha ett möte med hamnens vd i eftermiddag där vi ber dem bromsa upp processen med anledning av den information vi fick i går, så att vi får lite rådrum och möjligheter att diskutera, sade Karlshamns kommunalråd Per-Ola Mattsson till DN igår.

 


Läs mer