Ann Linde i Helsingborgs Hamn

januari 30, 2017 Infrastruktur , Sjöfart , Transport
Ann Linde i Helsingborgs Hamn
Besök av Eu- och handelsminister Ann Linde i Helsingborgs Hamn. Fr.v. Henric Halvorsen, Niels Vallø, Ann Linde, Per-Arne Håkansson, Jan Björklund, Eva Schönbäck och Andreas Eriksson. Foto: Helsingborgs hamn.

Besök av Eu- och handelsminister Ann Linde i Helsingborgs Hamn. Fr.v. Henric Halvorsen, Niels Vallø, Ann Linde, Per-Arne Håkansson, Jan Björklund, Eva Schönbäck och Andreas Eriksson.
Foto: Helsingborgs hamn.

På fredagen  besökte Eu- och handelsminister Ann Linde Helsingborgs hamn, med anledning av regeringens fokus på exportarbete.

– Extra roligt att besöka min hemstad och Helsingborgs hamn. Helsingborg är en handelsstad och exporten är viktig för jobben och välfärden. Sveriges hamnar fungerar som ett blodomlopp för import och export. Genom regeringens insatser för att öka exporten kan hamnar och företag växa vilket ger fler jobb och tillväxt för staden, sade EU- och handelsminister Ann Linde, enligt ett pressmeddelande.

I hamnen gavs en kort presentation av bolaget samt några av de politiskt viktigaste frågorna för hamnar och svensk transportnäring. Svensk sjöfart kan behandla en större andel av godstransporterna med resurser som redan finns.

– Det finns mycket att göra för att underlätta en flytt av gods till sjö, där farledsavgifterna är en viktig del, vars struktur idag utgör en konkurrensnackdel för handelssjöfart och därmed också för det svenska näringslivet, sade Niels Vallø, vd Helsingborgs Hamn.

Skåneregionen är av stor betydelse för svensk exportmarknad. Under ministerbesöket i Skåne invigdes också ett regionalt exportcenter som ska stödja företag i dess exportsatsning oavsett var i Sverige de är placerade. Regeringen har fattat beslut om att inrätta sex sådana regionala exportcenter inom ramen för exportstrategi, varav ett alltså ligger i Skåne.


Läs mer