Leanstipendium till KTH-studenter

november 9, 2017 Forskning , Logistik , Utbildning
Leanstipendium till KTH-studenter

Åsa Östman och Aron Björkholm från KTH vann nyinstiftade priset Årets Lean-byggarstudent 2017. Foto Lean Forum Bygg.

Åsa Östman och Aron Björkholm från KTH vann nyinstiftade studentpriset “Årets Lean-byggarstudent” för sitt examensarbete om tredjepartslogistik i byggsektorn. 

Den 7 november delades studentpriset Årets Lean-byggarstudent ut för första gången i samband med mässan Nordic Architecture Fair på Svenska Mässan i Göteborg av Lean Forum bygg. Ett 30-tal åhörare fick se Lean Forum Byggs styrelserepresentant Helena Lidelöw lämna över vinstchecken på 30 000 kronor till vinnarna Åsa Östman och Aron Björkholm från KTH. Motiveringen löd:

”För ett väl utfört examensarbete som adresserar en aktuell fråga – tredjepartslogistik i byggsektorn – tilldelar Lean Forum Bygg Åsa Östman och Aron Björkholm Årets Lean-byggarstudent 2017. Arbetet fokuserar på entreprenörens perspektiv och dennes önskan att åstadkomma en logistiklösning som är flexibel och följsam genom ett byggprojekt. Om denna önskan uppfylls skapas en situation som stöttar flödet av material på ett optimalt sätt, minimerar slöserier och skapar en god arbetsmiljö. Dessa grundvärden stöttar Lean Forum Bygg helhjärtat!”

Priset delas ut till minne av professor Per-Erik Josephson, en pionjär inom Lean och bygg och en av medgrundarna av Lean Forum Bygg.