Hållbar infrastruktur presenteras i Malmö

Att planera för hållbara städer blir allt viktigare runt om i världen när världens storstäder växer rekordsnabbt. Detta och mycket annat diskuteras på mässan Infrastruktur & Kommunalteknik i Malmö den 12-13 mars. 

En av huvudtalarna på mässan Infrastruktur & Kommunalteknik 12-13 mars på MalmöMässan är Wulf Daesking, chef för stadsbyggnadskontoret i Freiburg. Han kommer att presentera de krav som ställs på framtidens stadsplanering. Freiburg är en av de europeiska städer som kommit långt i hållbarhetsfrågan och många svenska kommuner kommer att få tips och råd under seminariet.

Seminariet med Wulf Daesking är ett av drygt 50 seminarier som presenteras under två dagar på MalmöMässan. På plats finns även dryga 70 utställare som tillsammans med talarna kommer att presentera olika satsningar på hållbar infrastruktur och
stadsbyggnation.

Hållbarhet är ett tydligt fokus på mässan och bland talarna finns Malmös hållbarhetschef som kommer att presentera Malmös väg mot en hållbar framtid. I programmet finns även Trafikverket Syds Regionchef, Lennart Anderson, som presenterar de satsningar som kommer att göras i Region Syd inom infrastruktur de kommande 12 åren, fram till 2025. Stockholms Stad, Västerås Stad och Kristianstads kommun, Sweco, ÅF, VA Syd och EON finns även representerade på de tre scener som körs parallellt under den 12 -13 mars från kl 9 -16.


Läs mer