GP lanserar trafikinfosajt

juni 18, 2014 Forskning , Transport

Lagom till en av årets största trafikhelger lanserar Göteborgs-Posten i samarbete med V-Traffic en ny trafikinformationssajt som ger användaren realtidsinformation om väg- och trafikflöden.

Göteborgs-Postens nya trafiksajt, som baseras på trafikinformation från V-Traffic, lanseras den 18 juni i både webb- och mobilversion.

Den nya sajten ger i realtid användaren tillgång till all nödvändig information för att planera sin färd på bästa sätt. Här finns ständigt uppdaterad information om olyckor, köer, viltvarningar, trafikflöden, vägarbeten och poliskontroller men även lokalanpassad information om väderförhållandena på vägarna. Varningar om olika kritiska vädertillstånd som har en direkt påverkan på trafikflödet och olycksrisken, allt från underkylt regn till halka och starka vindar med mera, levereras med stor lokal precision.

– Idag är det fortfarande mängder av bilar som inte har tillgång till modern trafikinformation. Många har visserligen navigator, men antingen används den inte i någon större utsträckning eller så innehåller den inte tillräckligt mycket information för att bli riktigt nyttig. På sikt kommer bilindustrin såklart att komma ifatt men nu är det är glädjande att vi kan erbjuda GP-läsarna den här tjänsten för att skapa säkrare vägar, kommenterar Petter Djerf på Mediamobile som tillhandahåller V-Traffic.

– Sajten och framför allt den nya tjänsten blir en viktig pusselbit i vår bevakning av trafik. Vi vet att våra läsare har stor nytta av bra och uppdaterad trafikinformation, kommenterar Göteborgs-Postens nyhetschef Sofia Dahlström.

Den nya väg- och trafiksajten återfinns på http://www.gp.se/nyheter/trafik
samt i mobilversion på http://m.gp.se/nyheter/trafik


Läs mer