Franskt emballagebolag till Göteborg

december 17, 2012 Forskning , Produktion

Det franska emballageföretaget Raja Pack som nyligen etablerat sig i Göteborg, har tilldelats etableringspriset Stadens nyckel av Göteborgs stad.

Priset delas ut till ett utländskt företag i Göteborg som genom sin etablering i staden bidrar till det internationella näringslivet i Göteborg. Företaget ska också ha fokus på, och planer för, att bidra till framgångsrik och långsiktig tillväxt för regionen.

En förutsättning för att få priset är också att företaget använt sig av de tjänster och den service som Business Region Göteborg erbjuder inom etablering och investering för företag som söker sig till regionen.

– Vi är väldigt glada över att ha fått detta pris. Vi är inte ett jättestort företag, men nöjda med att kunna expandera i Europa. Vi ska verkligen göra vårt bästa för att förtjäna det här priset genom att bidra med vad vi kan till näringsutvecklingen i staden Göteborg som välkomnat oss på ett fantastiskt sätt, , kommenterar Pierre Humm, vd Raja Pack.

– Göteborgsetableringen är den femtonde i raden utanför Frankrikes gränser och vi ser fram emot att den här etableringen ska bli lika bra som de övriga fjorton.

Packaging, som är det område som Raja Pack verkar inom, är också ett av de områden som Business Region Göteborg fokuserar mer på än tidigare.

– Packaging är också nytt fokusområde för oss. Därför är det extra roligt att vi kan dela ut ett pris till ett företag som verkar inom detta området redan i år, säger Joël Görsch, Etableringsrådgivare på Business Region Göteborg.

Stadens nyckel delades ut under en ceremoni på EXPAT-dagen den 7 december, ett evenemang som varje år arrangeras av Business Region Göteborg för personer som flyttat till Göteborg för utländska företags räkning.


Läs mer