Digitalt fokus på Plans F&T-konferens

augusti 17, 2018 Forskning , Lager , Logistik , Produktion
Digitalt fokus på Plans F&T-konferens

Årets Forsknings- och tillämpningskonferens hålls på Jönköpings tekniska högskola den 23-24 oktober. Foto JTH

Nu är programmet släppt för Plans årliga forsknings- och tillämpningskonferens, som hålls den 23-24 oktober i Jönköping. Programmet bjuder på allt från klassisk produktionsstyrning till big data och AI i praktiken, med keynotes från IKEA och Siemens.

Programmet är nu släppt för Plans årliga forsknings- och tillämpningskonferens, som i år går av stapeln den 23–24 oktober på Jönköpings Tekniska Högskola, JTH.

– Som alltid står tillämpad forskning i centrum, säger Joakim Wikner, professor i logistik med fokus på tillverkande företag vid JTH.

Ikeas lagerchef Hanna Bevenby Broman är keynote-talare på konferensens andra dag, då hon talar om digitaliseringens påverkan på företag och medarbetare. Foto: ÅULK

Årets keynote-talare är Nils-Erik Ohlson, ansvarig för sälj- och verksamhetsplanering vid Siemens Industrial Turbomachinery och Hanna Bevenby Broman, Warehouse manager på IKEA i Jönköping.

– Nils-Erik Ohlson har samarbetat med oss i flera forskningsprojekt och kommer berätta om hur man kan nå konkurrenskraft i industrin genom att forska och utveckla tillsammans med akademin, och Hanna Bevenby Broman kommer att prata om hur digitaliseringen påverkar både företaget och medarbetarna, säger Joakim Wikner.

De övriga bidragen spänner brett över produktionslogistik, SCM, sälj-och verksamhetsplanering och logistikutveckling. En röd tråd i flera bidrag är olika aspekter på digitalisering.

– Det kommer att handla om allt från digital produktmontering och informationsdelning i produktkedjor till cirkulära flöden, big data för förbättrad leveransplankvalitet och artificiell intelligens i praktiken.

Flera av Sveriges vassaste logistikforskare kommer att tala om sin forskning, bland annat Patrik Jonsson, Linea Kjellsdotter Ivert, Jan Olhager, Mats Johansson och Anna Fredriksson. Lagerstyrningens nestor Stig-Arne Mattson är också på plats.  

Stig-Arne Mattsson kommer att prata om kapacitetsplanering och servicenivåer på årets F&T-konferens. Foto Lena Sonne 

– Stig-Arne Mattsson är adjungerad professor här i Jönköping och kommer att prata om kapacitetsplanering och servicenivåer. Vi kommer också att avsluta konferensen med en workshop kring hur man kan hantera information internt i företag, berättar Joakim Wikner, som menar att höstens konferens kommer ha något att erbjuda alla som på något sätt arbetar med logistik.

– Som forskare är det roligt att få överblick och insikt i näringslivets utmaningar, och för de som deltar från industrin blir konferensen ett utmärkt sätt att kompetensutveckla sig både personligen och för företagets räkning. Alla Plans medlemmar borde ju vara intresserade av det.

Läs mer om programmet och anmäl dig till konferensen här

Av Hilda Hultén